Eid Bazaar met Offerfeest artikelen

Beverwijk - 30 juni 2021

Ter voorbereiding van het Offerfeest organiseert De Bazaar een Eid Bazaar. Op initiatief van jonge veelbelovende onderneemsters werd eerder al (voorafgaande aan het Suikerfeest) een Eid Pop-up store georganiseerd. Dat werd een groot succes en daarom krijgt de pop-up nu een groter vervolg in de vorm van een themamarkt.

Het Offerfeest sluit de maand af waarin Islamitische mensen de bedevaart naar Mekka maken. Het feest duurt drie dagen en herdenkt de profeet Abraham / Ibrahim. Zijn nagedachtenis wordt geëerd door minderbedeelden te eten te geven, anderen te inspireren om voor elkaar te zorgen en de mensen om je heen te bedanken voor hun zorg en aandacht voor jou. Op de Eid Bazaar vind je cadeautjes en andere producten waarmee het Offerfeest gestalte krijgt. Er staan rond de 20 kramen met sieraden, feestelijke mode, parfums, omslagdoeken en decoraties.

Voor De Bazaar is de Eid Bazaar een welkome aanvulling op het aanbod aan themamarkten, omdat het recht doet aan ons multi-culturele karakter. Onder de winkeliers van De Bazaar zijn meer dan 40 bevolkingsgroepen vertegenwoordigd en dat weerspiegelt zich in onze bezoekers. De ontspannen samenwerking en sfeer op De Bazaar zijn een goed voorbeeld van hoe mooi een inclusieve samenleving kan zijn.

De Eid Bazaar is een feest voor de zintuigen voor iedereen die belangstelling heeft voor Midden-Oosterse culturen en voor de mensen die het Offerfeest vieren. 

Praktische informatie:

  • Zaterdag 10 en zondag 11 juni aanstaande
  • Tussen 10:00 en 18:00 uur
  • Boulevard, ter hoogte van Hal 25
  • Toegang gratis 
  • Rolstoelvriendelijk
  • Dichtstbijzijnde parkeerterreinen: P4 en P0 (zie route)
  • Aanbod: sieraden, feestelijke mode, parfums, omslagdoeken en decoraties.

Over De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is al 40 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar staat De Bazaar in de top 3 dagtrips samen met de Efteling.

De Bazaar is een verrassende combinatie van in totaal 1.200 outlets, boetieks en overdekte markten. Hieronder vallen: de Oosterse Markt, de grootste Versmarkt van Nederland, de Goudsouk met 22 juweliers onder 1 dak en Europees knooppunt in de goudhandel, de Foodhal met tientallen restaurants uit de Bazaar wereldkeuken, de Nostalgische markt, of één van de outlets waar je met kortingen tot 70% merkartikelen kan kopen.

Wisselend aanbod maakt De Bazaar elk weekend anders, voor elk wat wils, voordelig en gezellig bij mooi én slecht weer.


Tags

Persbericht