Grootste terras van Nederland


17 juni 2020 - Out of Home Shops; naar het originele artikel van Amber Verhaar

BEVERWIJK – De Beverwijkse Bazaar heeft haar terras bij het grootste foodcourt in Nederland opnieuw geopend. Naast de overdekte markthallen staat buiten op de boulevard inmiddels een rij tenten waaronder kan worden gegeten. In totaal zijn er 220 zitplaatsen.

Terwijl de eettenten in de hallen openbleven tijdens de coronacrisis, was er tot voor kort geen zitplek. Met het buitenterras komt hier verandering in. De coronamaatregelen spelen een hoofdrol bij de nieuwe opzet. Zo begeleiden medewerkers van de Bazaar bezoekers naar hun tafel. Daarnaast wordt de kans op besmetting verkleind door het gebruik van wegwerpservies en helpen extra servicemedewerkers om tafels te desinfecteren.

Vergeten
Sinds de opening is het terras vrijwel het hele weekend vol geweest. Persvoorlichter Mariska Roos vertelt dat het verplaatsen van het terras naar buiten zeker een succes is: “Je ziet dat bezoekers hier echt behoefte aan hebben.” Het naleven van de maatregelen wordt daarentegen soms vergeten. “Het lijkt soms alsof gasten de regels vergeten zodra ze over de drempel stappen. Gelukkig hebben we genoeg handhavers aangenomen, zodat we mensen eraan kunnen blijven herinneren anderhalve meter afstand van elkaar te houden.”


Tags

In-de-media