Bazaar gewoon open

Beverwijk, 7 oktober 2020

De Veiligheidsregio Kennemerland heeft vandaag bevestigd dat De Bazaar gewoon open blijft. De verregaande maatregelen die De Bazaar afgelopen weken heeft genomen zijn voldoende om De Bazaar een veilige plek voor bezoekers te laten zijn.

Er zijn 2 restricties toegevoegd:

  • Maximaal 1 bezoeker per 10m2.
  • Horecaterrassen maximaal 30 zitplaatsen per compartiment.

Veilige plek

Met de reeks van maatregelen is het voor bezoekers een veilige plek om te bezoeken.

Mondkapjesplicht

Na invoering van de mondkapjesplicht zien we dat ruim 85% van de bezoekers zelfstandig een mondkapje opdoet in de hallen. De Bazaar deelt gemiddeld 5.000 mondkapjes (gratis) uit per weekend en we zien dat bezoekers vrijwel allemaal meedoen.

Veilige routes

Door alle markeringen en bewegwijzering is het goed te doen om afstand te houden op De Bazaar.  Er is op veel plaatsen éénrichtingsverkeer. Daarbij is er meer ruimte gecreëerd in hallen waar smalle paden zijn. Tevens zijn winkeliers naar andere locaties verplaatst. Op deze manier kunnen de bezoekers toch veilig winkelen.

Bij drukte tijdelijke sluiting hallen

Als het in een hal even te druk dreigt te worden, wordt de hal tijdelijk gesloten, tot de drukte is afgenomen. Daarna kunnen bezoekers gewoon weer naar binnen. Meestal duurt dat maar een minuut of 10.

Uitbreiding Oosterse Markt

Nieuw op de Oosterse Markt is Hal 29. Deze hal is neergezet om meer ruimte te creëren in de Oosterse Markt. 

Overdekte Boulevard

Bij een plotselinge regenbui hoeven de bezoekers niet meer snel een hal in te vluchten. Vanaf half november is De Boulevard gedeeltelijk overkapt.

Check DeBazaar.nl

De Bazaar benadrukt alles in het werk te stellen dat, ondanks Corona, De Bazaar een veilige plek blijft voor de bezoekers. Samen met de winkeliers wordt hier hard aan gewerkt. Wij adviseren de bezoekers altijd even debazaar.nl te checken, voordat zij naar De Bazaar gaan. Hier kunnen zij de piektijden bekijken en via de webcams zien hoe druk het is en dan bepalen of het het beste tijdstip is om langs te komen.

Over De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is al 39 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar een zeer populaire bestemming. De combinatie van outlets, boetiek, markten en food in een bijzondere omgeving waardoor je verrast wordt, maakt een bezoek aan De Bazaar onvergetelijk. De Bazaar bestaat uit verschillende marktdelen, waaronder: Oosterse Markt, met daarin o.a. de grootste Versmarkt van Nederland. Mihrab waar Oost en West samenkomen, met veel handgemaakte producten. Goudsouk, 22 juweliers onder 1 dak en één van de belangrijkste knooppunten van goudhandel in Europa. De Bazaar Food Hal, waar je in Oosterse sfeer een culinaire wereldreis kunt maken. Of één van de outlets waar je met grote korting merkartikelen kan kopen. De Bazaar is elk weekend anders, voor elk wat wils, voordelig en leuk bij mooi én slecht weer.


Tags

Persbericht