Boulevard De Bazaar Beverwijk

De Randweg met zicht op Hal 30 Zuid (links) en Hal 31-33 achter de bomenrij (foto: (c) De Bazaar)

Beverwijk, 17 september 2020

De Bazaar heeft een bezwaarschrift ingediend omdat zij van mening is dat de gedeeltelijke sluiting op 3 augustus j.l. buiten proportie is geweest. De Bazaar heeft behoefte aan objectivering van de richtlijnen. Praktijk en theorie liggen uit elkaar bij het daadwerkelijk handhaven van 1,5 meter. Wanneer is het "te druk". Om hoeveel mensen gaat het dan? En als het waargenomen wordt, wordt er dan ook vastgesteld dat het niet om 1 huishouden gaat? 

Objectieve criteria zijn nodig om De Bazaar in staat te stellen medewerkers, winkeliers en servicemedewerkers goed te kunnen briefen, en ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde richtlijnen volgt. Om deze reden dient De Bazaar een bezwaarschrift in bij de VRK en de gemeente. De Bazaar hoopt hiermee te bereiken dat er geen interpretatieverschillen kunnen ontstaan over wanneer wel en wanneer niet handhaven. Landelijk is hier nog geen voorbeeld van. 

Na goede gesprekken met de Veiligheidsregio Kennemerland en de gemeente Beverwijk, en het indienen van een plan met ingrijpende maatregelen, is De Bazaar sinds 5 september weer geheel open. 

Genomen extra maatregelen:

Hieronder een aantal van de ingrijpende maatregelen die De Bazaar heeft genomen:

  • Verplicht dragen van mondkapjes in alle hallen.
  • Winkels verplaatst om ruimte in smalle gebieden te creëren.
  • Extra hal neergezet om de drukte in bestaande hallen te ontlasten.
  • Units gesloopt om ruimte in smalle gebieden te creëren.
  • Food Court terras opnieuw ingericht om kruisend verkeer en drukte te vermijden.
  • Wintertuin ontwikkeld in een dichte en verwarmde tent om het food court terras te ontlasten.
  • Op paden smaller dan 5 meter is eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Over de sluiting

Hoewel de bazaar weer helemaal open is, hebben we nog dagelijks met de gevolgen van de sluiting te maken. In de nacht van 22 augustus sloot De veiligheidsregio Hal 30-33. In eerste instantie zou de sluiting tot 6 september 2020 06:00 uur duren. De Bazaar werkte uit alle macht om de hallen eerder open te krijgen en dat lukte. In delen werden steeds meer delen van de getroffen hallen vrijgegeven. Daarna hebben we de maatregelen op de Bazaar sterk aangescherpt en proberen we de Bazaar weer aan de gang te krijgen. Details staan beschreven op onze timeline.

Over De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is al 39 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar een zeer populaire bestemming. De combinatie van outlets, boetiek, markten en food in een bijzondere omgeving waardoor je verrast wordt, maakt een bezoek aan De Bazaar onvergetelijk. De Bazaar bestaat uit verschillende marktdelen, waaronder: Oosterse Markt, met daarin o.a. de grootste Versmarkt van Nederland. Mihrab waar Oost en West samenkomen, met veel handgemaakte producten. Goudsouk, 22 juweliers onder 1 dak en één van de belangrijkste knooppunten van goudhandel in Europa. De Bazaar Food Hal, waar je in Oosterse sfeer een culinaire wereldreis kunt maken. Of één van de outlets waar je met grote korting merkartikelen kan kopen. De Bazaar is elk weekend anders, voor elk wat wils, voordelig en leuk bij mooi én slecht weer.


Tags

Persbericht