De Bazaar Duurzaam

De Bazaar zet grote stappen naar een duurzame Bazaar. Lees hier wat we allemaal doen!

Afval recycling

Gedurende en na ieder weekend verzamelen we AL het afval. Niet weinig, dat kun je je wel voorstellen. We scheiden het afval goeddeels op ons terrein en daarna wordt meer dan 90% gerecycled. We doen dit samen met Bnext, die zijn daar al jaren héél goed in.

Zonne-energie

Op het dak van Hal 30, onze grootste hal, liggen 2.600 zonnepanelen. Die zijn goed voor 1 Gig aan energie. Daarmee leveren we op doordeweekse dagen terug aan het net en voorzien we een grote Beverwijkse woonwijk van energie. In het weekend leveren de panelen 35% van onze stroombehoefte.

Tweede kans producten

Samen met Magazijn 36 brengen we Internet-retouren terug op de markt. Waar e-retailers normaal gesproken retouren meteen naar de afvalverbranding sturen (ja, echt!), zorgt nu een opkoper ervoor dat de spullen opgekocht en opnieuw verkocht kunnen worden. Dat scheelt dus tienduizenden artikelen per week die niet worden vernietigd!

Elektrisch rijden

Op P4 en P0 hebben we laadpalen voor elektrische auto's geplaatst, omdat we elektrisch rijden willen ondersteunen. Ook onder de bedrijfsauto's en karren zijn we aan het elektrificeren.

LED lampen

Op De Bazaar hebben we duizenden lampen. Van werkverlichting, winkelverlichting, noodverlichting, feestverlichting tot lantarenpalen. We zijn aan het werk om al die lampen om te zetten naar LED. Het zijn er zoveel, dat we er een tijdje over doen. Maar we zijn onderweg!

Alleen nog gerecycled plastic

Bazaar tassen, shoppers, bidons en zoveel mogelijk andere plastic zaken zijn allemaal van gerecycled plastic of vervangen door milieuvriendelijkere materialen.