De Souk


In de Souk vind je luxe Arabische producten zoals handgemaakte bruidsjurken, avondjurken en zilver. In de Souk kun je ook verse Oosterse lekkernijen kopen of een kopje koffie drinken dat op Arabische wijze is gezet

De Souk is één van de nieuwste marktdelen op de Beverwijkse Bazaar. Het is het exclusieve deel van de Oosterse Markt. Hier vind je onder andere handgemaakte Oosterse lampen van hoge kwaliteit, ambachtelijke luxe koekjes geparfumeerd met rozenwater en fijntjes met de hand gedecoreerd. Er zijn maatwerk bruidsjaponnen en avondjurken om te bewonderen of te kopen voor die ene bijzondere gelegenheid! Als je van sterke koffie houdt, haal er dan eentje die op Arabische wijze in heet zand is bereid. Een momentje van puur geluk! 

Lees hier alles over de Souk op De Bazaar in Beverwijk, of kom aankomend weekend op de Arabische koffie!

Over de Souk

De Souk: een oase van rust

In de Souk heerst duidelijk een andere sfeer dan op de rest van De Bazaar. Ook al zijn er veel mensen, de sfeer is nog steeds rustig. De mensen zijn er met aandacht aan het werk en vertellen graag over de kwaliteit van hun producten, hun ambacht en hun tradities. Bovendien is er ruimte voor gebed: achterin zit een Moskee.

De Souk vormt een eenheid met de Goudsouk aan de overkant van de straat, de Oosterse Markt in de aansluitende hal en de Mihrab die er schuin tegenover ligt. Op deze vier plekken vind je alle Oosterse luxeproducten waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben! Van Oosterse dames- en herenkleding en luxe sieraden voor complete bruidsschatten tot Oosterse etenswaren en interieurartikelen. Omdat veel producten in deze delen met de hand worden gemaakt, ben je verzekerd van een uniek en kwalitatief hoogwaardig product!  

Tip van De Bazaar

Tip! Arabische koffie in heet zand: je doet fijngemalen koffiebonen en water in een kannetje. Je zet het kannetje in een pan met heet zand. De gelijkmatige hitte laat het water meteen bruisen. Het kannetje zet je drie keer in het zand. Daarna heb je een lekker sterke koffie, zonder bittere nasmaak. Mmmm, heerlijk!

Arabische koffie maken
Arabische koffie in De Souk


Waar kun je het beste parkeren

De Souk bevind zich in Hal 34, uiterst rechts in de Oosterse Markt en recht tegenover de Goudsouk.
Als je de Souk wil bezoeken kun je het beste parkeren op P3 of op het grotere P1.

Alle hallen op De Bazaar

Alle hallen op De Bazaar hebben hun eigen identiteit. Per onderwerp raden wij de volgende hallen aan.
Bekijk per hal wat er te doen is en welke winkels je er kunt vinden.