Groene Bazaar zonnepanelen

De Bazaar plaatst zonnepanelen en levert groene energie

Beverwijk - 16 februari 2021

De Bazaar gaat zonnepanelen plaatsen op het dak van haar grootste hal. Het dak van Hal 30 is 13.000m2 en heeft ruimte voor ca. 3.000 zonnepanelen.

De zonnepanelen leveren bijna 1 GigaWatt stroom. Daardoor wordt de Bazaar door de week op zijn minst zelfvoorzienend. De Bazaar levert ongebruikte stroom terug aan het net. In het weekend leveren de panelen 35% van de stroombehoefte van De Bazaar.

Het plaatsen van de zonnepanelen is de volgende stap op weg naar een groene Bazaar. Eerder al veranderde De Bazaar de verwerking van afvalstromen, waardoor meer dan 90% afval wordt gerecycled. In de toekomst wil De Bazaar verdere stappen zetten om helemaal energieneutraal te worden en zo bij te dragen aan de energietransitie.

Op dit moment worden de panelen aangekocht. De Bazaar gaat zo snel mogelijk tot plaatsing over.

Over De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is al 40 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar staat De Bazaar in de top 3 dagtrips samen met de Efteling.

De Bazaar is een verrassende combinatie van in totaal 1.200 outlets, boetieks en overdekte markten. Hieronder vallen: de Oosterse Markt, de grootste Versmarkt van Nederland, de Goudsouk met 22 juweliers onder 1 dak en Europees knooppunt in de goudhandel, de Foodhal met tientallen restaurants uit de Bazaar wereldkeuken, de Nostalgische markt, of één van de outlets waar je met kortingen tot 70% merkartikelen kan kopen.

Wisselend aanbod maakt De Bazaar elk weekend anders, voor elk wat wils, voordelig en gezellig bij mooi én slecht weer.


Tags