Groene Bazaar zonnepanelen

De Bazaar plaatst zonnepanelen en levert groene energie

Beverwijk - 14 september 2021

Op 21 september om 16.00 uur geeft wethouder Ferraro van de gemeente Beverwijk officieel het startschot van het in gebruik nemen van de zonnepanelen op De Bazaar.

De panelen liggen op het dak van Hal 30. Dit is 13.000m2 groot en heeft ruimte voor ca. 2.600 zonnepanelen.

De zonnepanelen leveren samen bijna 1 GigaWatt stroom. Daardoor is de Bazaar door de week volledig zelfvoorzienend en leveren we ongebruikte stroom terug aan het net. Met dit wattage kan de Bazaar een grote woonwijk in Beverwijk voorzien van stroom. In het weekend leveren de panelen 35% van de stroombehoefte van De Bazaar. 

George Zapantoulis, directeur De Bazaar: "Het plaatsen van de zonnepanelen is de volgende stap op weg naar een groene Bazaar. Eerder al veranderde De Bazaar de verwerking van afvalstromen, waardoor meer dan 90% afval wordt gerecycled. In de toekomst wil De Bazaar verdere stappen zetten om helemaal energieneutraal te worden en zo bij te dragen aan de energietransitie. Ondanks zware tijden met Corona vonden wij deze investering noodzakelijk voor de toekomst van De Bazaar."

Wethouder Ferraro en Directeur George Zapantoulis verzorgen de openingshandeling. Deze vindt op 21 september om 16:00 uur plaats op de Boulevard, voor Hal 30.


Alles op een rijtje:

  • Dinsdag 21 september 2021 om 16:00 uur
  • Op de Boulevard ter hoogte van Hal 30
  • Door wethouder Serge Ferraro, gemeente Beverwijk - Wijk aan Zee

Over De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is een afwisselende en exotische combinatie van outlets, boetieks en overdekte markten en foodstands en restaurants (rond de 1.200 winkels in totaal). Sinds de oprichting in 1980 ontmoeten de meest uiteenlopende culturen elkaar op De Bazaar. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar staat het in de top 3 van meest populaire dagtrips.

De Bazaar bestaat uit onder andere: de Oosterse Markt, de grootste Versmarkt van Nederland; de Goudsouk (belangrijk knooppunt in wereldhandel van 24kt goud), outlets met Internetretouren nog in de doos, met kortingen tot 70%.

De Bazaar is elk weekend anders, voordelig en leuk bij mooi én slecht weer.


Tags