Groente- en fruitmarkt


Voor verse groente en fruit ga je naar de Versmarkt in Hal 32 en 33 van de Oosterse Markt. Hier koop je zelfs de meest exotische fruit- en groentesoorten in grote hoeveelheden tegen spotprijzen. 

Nieuwe bezoekers van De Beverwijkse Bazaar zijn helemaal verbaasd dat er zo ongelofelijk veel versproducten worden verkocht. De Versmarkt is eigenlijk een enorme gesupersizede groenteboer.

De versmarkt trekt ieder weekend vaste bezoekers die hier hun boodschappen voor de rest van de week komen doen. Ook de regionale horeca doet hier zijn inkopen.

De Versmarkt is een publiekstrekker vanwege dat fantastische brede aanbod van verse groentes, rijp fruit en aromatische kruiden en specerijen. Hier kan de lokale groenteboer en de super echt niet tegen op.  Het assortiment, de kwaliteit en de lage prijzen zijn een winnende combinatie!

Groente en fruit op De Bazaar

Het recept voor geluk

Download de 12 tips van een foodie:

  • Welke gerechten je echt moet proeven;
  • Waar je die gerechten kunt krijgen;
  • Welke bijzondere ingrediënten je vooral hier kunt krijgen!
Oh-oh. Je inschrijving is niet gelukt. Wil je het nog eens proberen?
Welkom! Je inschrijving is gelukt.

Recept voor Geluk - GRATIS

Schrijf je in voor aanbiedingen van en trends over food, restaurants, recepten en kookgerei en ontvang gratis "Recept voor geluk: 12 tips voor foodies".

Aanbod van groente en fruit

Het aanbod bestaat uit de normale producten die je ook in de supermarkt en bij de groenteboer hebt, aangevuld met zeldzaam lekkere soortjes van bekende producten. In India en Pakistan worden meer dan 30 soorten mango geteeld. De allerzoetste is een kleinere gele mangosoort, de Alphonso. Deze is er maar heel kort en er is een echte run op zodra we ze hebben. Ze zijn zoveel lekkerder dan de mangosoort die we gewend zijn.

Verder hebben alle culturen die op de Bazaar vertegenwoordigd zijn hun eigen speciale ingrediënten meegenomen. Ken je bijvoorbeeld deze:

Bittere kalebas

Bittere kalebas


De bittere kalebas heet ook wel balsempeer. Hij is calorie arm en wordt klein gesneden in salades en gekookte gerechten gebruikt.


Er wordt gezegd dat de kalebas medicinale eigenschappen heeft die bijvoorbeeld diabetes 2 zouden helpen.

Mangosteen

Mangosteen


Een tropisch vruchtje uit Zuid-Oost Azie, zoetzuur met een gladde textuur. Heel verfrissend en dorstlessend op warme dagen.


Je eet ze zo uit het vuistje, maar ook in smoothies of fruitsalades zijn ze lekker.

Taro wortel

Taro wortel of eddo


Gekookte taro wortel heeft een smaak die tussen aardappel en wortel in zit. Je gebruikt hem net zoals een aardappel.


Waarschijnlijk heb je al eens taro gegeten, want hij wordt vaak in die kleine loempiaatjes gebruikt.


Aanbod van kruiden en specerijen

De versmarkt heeft ook verse kruiden en specerijen. Munt en koriander natuurlijk, maar ook kardemom of verse groene peperkorreltjes die in de Thaise keuken worden gebruikt.


Groente en fruit op de rest van De Bazaar

Naast de Versmarkt op de Oosterse Markt vind je her en der over het terrein van De Bazaar verschillende kramen die groente en fruit verkopen. Vaak zijn het producten die in dat seizoen goed groeien, zoals aardbeien, meloenen of asperges.

Een ander voedselparadijs is de Aziatische supermarkt van Amazing Oriental. Hier vind je de kruidenmengsels en smaakmakers voor Koreaanse, Chinese, Japanse en Indiase gerechten. Om over het aanbod aan mie soorten, wonton en rijstmeel producten nog maar te zwijgen.

Waar kun je het beste parkeren?

Je vindt de Versmarkt in Hal 32 en 33 van de Oosterse Markt aan de kop van de centrale Boulevard. Parkeren kun je het beste doen op P1 of P3.