Specerijenmarkt


Op de Beverwijkse Bazaar vind je een geweldige specerijenmarkt. Achterin de Oosterse Markt is het één grote Oosterse kruidenwinkel waar de beste koks hun kruiden vinden! We noemen deze plek liefkozend het kruidenplein.

Zelfs als je niet van koken houdt is de kruidenmarkt op De Oosterse Markt van De Bazaar een lust voor het oog, eh neus, of allebei! Vergeet dat kleine rekje in de supermarkt waar ze altijd net niet hebben wat je nodig hebt voor dat nieuwe recept! Op De Bazaar vind je kruiden en specerijen uit alle windstreken. Je kunt er ook kruidenmixen krijgen voor traditionele gerechten uit keukens waar je het bestaan niet eens van kende! 

We vertellen je hier alles over de specerijenmarkt op de Beverwijkse Bazaar, maar eigenlijk moet je dit gewoon zien en vooral ruiken! Boodschappen doen wordt zo een hele ervaring!

Over de specerijenmarkt op De Bazaar

Aanbod op de specerijenmarkt

Het aanbod van kruiden en specerijen op De Bazaar is echt heel groot, dit komt doordat er op De Bazaar zoveel verschillende culturen samenkomen. De kruiden en specerijen komen dan ook uit alle windstreken. Je vindt onder andere kruiden en specerijen uit Marokko, Turkije, Suriname, Pakistan en India. Specerijen en kruiden uit het verre Oosten zijn ook op De Bazaar in Beverwijk vertegenwoordigd. Als je dol bent op de Aziatische keuken, bezoek dan ook Amazing Oriental, die vind je tegenover de Oosterse Markt!

kardemom

Kardemom


Kardemom behoort tot de gemberfamilie. Je hebt het wel eens geproefd als je speculaas of spekkoek hebt gegeten.


In de Arabische en Turkse keuken doe je het door de thee of door zelf gedraaid ijs. Ook eens proberen!

Nigella

Nigella


Dit zijn nou de zwarte zaadjes die Indiase mensen over hun platbrood strooien (naans). Ze smaken een beetje naar nootmuskaat.

In de Marokkaanse keuken worden ze gebruikt op geroosterd vlees, gekookte bonen met olie en citroen, of in curries.

Hibiscus

Hibiscus


Je kent de hibiscus misschien van het tuincentrum, maar je kunt er ook mee koken. Het lijkt qua smaak op vossenbessen (cranberries).


Je voegt het toe aan taartdeeg of aan toetjes voor een aromatisch effect.  Of je zet er thee van, dat is goed tegen hoofdpijn, zeggen ze.

Verse kruiden en lekkernijen

Naast gedroogde kruiden en specerijen, biedt de specerijenmarkt op De Bazaar in Beverwijk ook een groot aanbod van verse kruiden, zoals tijm, salie, rozemarijn, basilicum en natuurlijk munt: heel veel munt!

Ook is er een groot aanbod van olijven, dadels, vijgen en gedroogde zuidvruchten. De olijven worden aangeboden in alle denkbare varianten en zulke dadels heb je nog nooit gezien! Een lust voor het oog, maar vooral voor de smaakpapillen!

Verse groente en fruit koop je op de groente- en fruitmarkt in het hart van de Oosterse Markt. Je vind hier veel groente en fruit dat je niet kunt vinden in de gewone supermarkt, ideaal voor als je inspiratie in de keuken wat verstoft is geraakt! 

Mooie kruidenwinkel

De specerijenmarkt op de Oosterse Markt is de grootste kruidenwinkel die je ooit hebt gezien. De specerijen liggen vaak in grote bakken in mooie puntvormen te wachten tot ze verkocht worden. Alleen al om naar te kijken zijn de specerijen een lust voor het oog. Dit alleen maakt een bezoekje aan de specerijenmarkt op De Bazaar in Beverwijk zeker de moeite waard! 

Waar kun je het beste parkeren?

Je vind de Oosterse Markt in Hal 32 en 33 op de kop van de centrale Boulevard van De Bazaar. Op een groot bord staat “Versmarkt” te lezen. De kruidenwinkels & stands vind je vooral achterin deze hal. Parkeren kun je het dichtstbij op P1 of op het kleinere P3.