Fotografica

Zondag 13 juni 2021

Speciaal voor de verzamelaars en beoefenaars van analoge fotografie en film: meer dan 12 kramen vol met camera's, accessoires als statieven, tassen, lenzen, onderhoudssets, fotorolletjes en film.

Fotografica

Een intieme beurs voor alle shutterbugs en liefhebbers van analoge film en fotografie: meer dan 12 kramen vol met camera's, accessoires als statieven, tassen, lenzen, onderhoudssets, fotorolletjes en film.

Analoog is nooit helemaal weg geweest gelukkig, maar maakt nu een come back. Je kunt meer diepte, detail en tonen fotograferen dan een digitale camera dat kan en je bent niet gelimiteerd aan een maximum aantal pixels. Zo kom je dichterbij het vastleggen wat je werkelijk hebt gezien. 

Zo'n analoge camera heeft ook iets moois: je moet weten wat je doet en als je op dat knopje drukt dan hoor je KLAK en niet omdat dat geluidje is opgenomen. Echt de werking van een machine, daar ben je mee bezig.

Heb je altijd al willen fotograferen met zo'n prachtige analoge camera, maar kwam je nooit een goede tegen voor de juiste prijs? Of ben je op zoek naar een zeldzaam onderdeel? Kom naar de Fotografica!

Oeps! Ergens klopt iets niet. Wil je het nog eens proberen?
Super! We hebben je emailadres ontvangen. Er zit een email in je inbox voor je akkoord. Als je de button in die email nog even klikt, dan we laten van ons horen als er nieuws is over de fotografica beurs.

Update Fotografica

Hoor het meteen als we weer een Fotografica organiseren!

Fotografica op De Bazaar

Ken je een verzamelaar of een muziekliefhebber?

Laat ze weten dat Fotografica eraan komt!

hoe Fotografica begon

Hoe Fotografica ooit begon

Net terug van een openlucht beurs zat AGFA Theo (Theo van Leeuwen, initiatiefnemer) met zijn fotomaatje in de auto te dollen: "Dat kunnen wij toch zeker ook!"

En ze sloten aan bij een vaderdagbeurs in het park van Wormerveer. En het liep super! Er volgden vele edities, waar nog lang over werd gesproken.

AGFA Theo sjouwt allang geen kramen meer, maar een fotobeurs ziet hij nog steeds wel zitten. Dus nu op De Bazaar. Een thuiswedstrijd voor Theo, want je kunt hem ook elk weekend vinden in zijn winkel in Hal 3.

Editie 26 (!) op De Bazaar

Roel Fokken is de vader van de Fotografica in Doesburg, een van de grootste fotografie beurzen in Europa. Editie 26 kon vanwege Corona niet in Doesburg plaatsvinden, maar nu wel op De Bazaar.

Roel is verder leverancier van bijzondere camera's aan films als De Slag om de Schelde, Zwartboek, Bankiers van het verzet en Sunny boy.

Gaaf hè? Als de film af is, krijgt hij de camera's weer terug. Roel is dus een echte expert. Je mag hem 13 juni alles vragen! Of je gaat bij hem langs in zijn winkel in Doesburg.

Roel Fokken

De Aller-allerlaatste keer...

Jan is al sinds 1965 in de ban van de camera's en is sinds 1990 een vast gezicht op fotografie beurzen in Nederland en daarbuiten. Totdat ie in 2014 stopte. De leeftijd he.

Maar nu toch weer, samen met zijn vriend Martin. Samen deelden ze een tafel op hun eerste beurs als verkoper. En samen delen ze nu een tafel voor de laatste beurs die ze als verkoper bezoeken. 

Zeggen ze nu 😉

Jan Stijnman

De belangrijkste aanbieders

Initiatiefnemer
Theo in Hal 3

AGFA Theo

Op de Fotografica beurs verkoopt initiatiefnemer AGFA Theo boeken over analoge fotografie, camera's, lenzen en ander toebehoren, en allerlei andere foto parafernalia.

Roel

Roel Fokken

Roel is de organisator van de Fotografica in Doesburg. Al 25 jaar lang! En nu is nr. 26 op De Bazaar. Bij Roel vind je camera's, lenzen en ontwikkelapparatuur.

Jan Stijnman en zijn vrouw

Jan Stijnman

De laatste kans om iets moois uit de 55-jarige verzameling cameras van Jan Stijnman uit te zoeken. Camera's en ook veel mooie verhalen!

Waar kun je het beste parkeren?

Fotografica zit in Hal 2 van De Bazaar. P5 ligt er direct naast, dus als je iets moois hebt gevonden hoef je er niet lang mee te sjouwen! 


Tags

fotografica